2012.10.05.
18:07

Írta: Földi Bence

Cameron és a Pink Floyd

Camheadphone_independent.co.uk.jpgAz Egyesült Királyság miniszterelnökéről, David Cameronról már egy ideje tudni, hogy egész jó arc. Nemrégiben derült ki például, hogy egyszer Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke hívta telefonon Cameront, aki épp egy teniszmeccs közepén volt. Erre a brit csak ennyit mondott: "Azt hiszem van még időnk egy harmadik szettre, mondják meg Mr. Obamának, hogy visszahívom!"

Szeptember végén az is kiderült, hogy szerethetően vicces figura, hiszen az amerikai David Letterman showjában haknizva kiderült róla, hogy még annyit sem tud, amennyi a külföldiek állampolgárságának megadásához szükséges az Egyesült Királyságban. Az egész esetet ennyivel kommentálta: "Ez elég ciki, lehet, hogy az állásomba kerül."

A laza miniszterelnök zenei ízlése is rendben van. Május óta tudni, hogy Cameron kedvenc albuma egy Pink Floyd-lemez: a Dark Side of the Moon. A miniszterelnök a GREAT kampány (Nagy-Britanniát népszerűsítő kormányzati program) keretein belül, a Music is GREAT Facebook-oldalán jelentette be, hogy ez számára minden idők legjobb albuma.

Zenei ízléséről azonban már korábban sem nyilatkozott szégyenlősen. 2006-ban részt vett egy válogatáslemez elkészítésében, amire Bob Dylantől a Tangled Up in Blue-t, a Radioheadtől a Fake Plastic Trees-t, a The Smiths-től (talán magára is utalva) a This Charming Man-t, az REM-től pedig a Perfect Circle-t választotta ki, de felkerült egy dal Benny Hilltől, illetve Mendelsohntól is!

A Sunday Telegraph-nak adott januári nyilatkozatából pedig az is kiderül (amellett, hogy iPad-függő és végigvitte az Angry Birds-t), hogy nagy rajongója Lana Del Reynek és a Band of Horsesnak. Ugyanitt ismertette azt is, hogy mennyire megdöbbentette a büszke apukát, amikor a gyerkőcök Katy Perry-t és Bruno Mars-t nevezték meg kedvenceikként.

David Cameront tehát korrekt, kissé kommersz ízléssel áldotta meg a sors: a soft rockos vonaltól egészen a jazzig és komolyzenéig mindent meghallgat. Attól, hogy a Pink Floyd egyik albumát nevezte meg a kedvenceként, a Konzervatív Párt legmenőbb politikusának is lehetne nevezni. Ám akkor jön Boris Johnson, aki még jobb arc, ráadásul a válogatáslemezét is rongyosra hallgatnánk.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: pink floyd radiohead rem boris johnson david cameron konzervatív párt lana del rey földi bence

A bejegyzés trackback címe:

https://politologusdiszko.blog.hu/api/trackback/id/tr34821892

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cameron és a Pink Floyd 2012.10.06. 16:03:01

Cameron kedvenc albuma egy Pink Floyd-lemez: a Dark Side of the Moon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása