2012.10.24.
09:18

Írta: politologusdiszko1

DJ Kampányfőnök

Vendégposzt a Page not found blog szerzőitől, Csunderlik és Pető Petitől

Még most szólunk mindenkinek: választást csak zenével lehet nyerni. Ha jó a playlist, még a regisztrációért járó jutalomgulyást és az ízes palacsinta desszertet sem kell szétosztani. Lukács György írt már erről a Taktika és etikában, igaz, A buli színe – MSZP cédét még ő is soknak találta.

Persze először kell egy ideális miniszterelnök-jelölt, aki úgy néz ki, mint Mikó István, úgy beszél, mint Medgyessy Péter, úgy éhezik, mint Gyurcsány Ferenc, úgy pálinkázik, mint Orbán Viktor, úgy használja a vonatkozó névmásokat, mint Ördög Nóra, s – a késő orbánizmus fő ideológusának kutatásait igazolva – szépen ágaskodik a férfiassága, hiszen Ceausescu is azt hitte, akkora farka van, hogy egész Erdélyt beteríti, márpedig az eredmények őt igazolják. Ha megvan a hólpekidzs, akkor a perfekt playlist győzelemhez segíti a versenyzőt.

Néppárti a buli, valami „együtt vagyunk” partival kell kezdeni, amely megríkat, s lelkesít egyidőben, hogy jobban éljünk utána, mint előtte. Ideális start Az összefogás dala. És lakozik a farkas a báránnyal, és a párduc kecskefiúval fekszik, a borjú és az oroszlánkölyök és a kövér barom együtt lesznek, és mindannyiukat simogatja Lionel Richie, mint a jehovás füzetekben.

Csak a felénél le kell keverni, mert jön a hír Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra válásáról, a családmodell híveit pedig nem veszíthetjük el, a Semjén-rajongó kócsagokra éppúgy szükségünk van, mint azokra a tízezrekre, akik Harrach Péter lelkesítő, visionnaire beszédeiért vesznek meg. Megyünk a tutira, úgyhogy We are the world! De szigorúan a magyar Csillag születik-verzió a hazai sztárokkal, a kivetített Michael Jacksonnal és a produkció háromnegyedénél beguruló kerekesszékessel, akit rádión küldhetett be a  vezérlőben cigarettázó Ron Werber, hogy: „Most a tolószékest!” Vigyázat, pszichedelikus élmény!

Még épphogy lepörög, de fiatal tanácsadók, akiket kinyomtunk amcsiba ösztöndíjjal, már felszólalnak, hogy ha már a 300 plusz áfás számlát lepakolták a könyvelésen, legalább nyomuk maradjon. Engedmény nekik.

3.50-nél váltsunk, mert ha már a tizenötödik havi nyugdíjat benyomtuk az óriásplakátokra, akkor üzenjünk egyet a szépkorúaknak, mielőtt elalszanak. Azért ez a Korda Gyuri milyen fess ember!

- Józsi, a fiataloknak semmi? – Hozzuk a megyét nélkülük is. – De nem ismersz valamit, amit szerethetnek? – Hát ez végülis róluk szól, hogy víárjang. Amikor még Spanyolországban Zalka Mátéval, ugye. Azok voltak a szép idők.

Csak a törzsszavazókat nem kéne kihagyni, ezért hagyjuk, hogy ők kérjenek.

A gazdáknak és a melósoknak egy közös, hogy teljen a kazi. A nyolc óra közmunka, az hasít.

Hát ezt megnyertük. Úgyhogy kérjük a színpadra a Demjén Rózsit, nekünk meg egy pohár sör – feles barack menüt, aztán nyomjuk el együtt: Van úgy, hogy kell egy…

1 komment

Címkék: kampány beatrice kampányfőnök page not found 8 óra munka petőpeti csunderlik

A bejegyzés trackback címe:

https://politologusdiszko.blog.hu/api/trackback/id/tr424865975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása